Täytteenä kinkku-feta sekä itse tehdystä kurkkusalaatista toinen täyte.
Itse tehty voileipäkakkuleipä:
4dl maitoa
25g hiivaa
1rkl juoksevaa margariinia
1/2tl suolaa
2tl sokeria
1,5dl sämpyläjauhoja
n. 1dl spelt- hiivaleipäjauhoja
7,5dl hiivaleipäjauhoja
Tee normaali leipätaikina:
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri, sekoita. Lisää puolet jauhoista ja margariini. Lisää loppujauhoja niin paljon, että taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja leivo pyöreäksi leiväksi.
Nosta taikina halkaisijaltaan 24cm:n vuokaan. Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
Paista uunin ala-osassa 200 asteessa noin 30min.
Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.
Leikkasin leivästä neljä siivua. Kahteen väliin tuli kinkku-fetatäytettä ja yhteen väliin kurkkusalaattitäyte. Kostutukseen käytin kasvislientä .
Kinkku-fetatäyte:
600g palvikinkkua rouhittuna
200g feta-juustoa haarukalla hienonnettua
200g yrtti-tuorejuusto
150g créme fraiche
Kurkkusalaattitäyte:
100g kurkkusalaattia
100g ruohosipuli-tuorejuustoa
75g créme fraiche
Kuorrutus:
200g ruohosipuli-tuorejuusto
75g créme fraiche
n. 1dl majoneesia
Pieni gluteeniton kakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)