lauantai 6. huhtikuuta 2013

Cup cake- kisa

Dr.Oetkerin leivo ja koristele facebook-sivuilla on käynnissä cup cake kisa, jonka päävoittona on lennot New Yorkiin :)
Minäkin nykyisin osallistun vähän joka kisaan, joten päätin laittaa oman osuuteni myös sinne :)
Suklaamuffinssien ohjeen otin kirjasta: Kuppikakut - kuppikakku päivässä pitää onnellisena.
Yleensä en pidä kuorrutuksista missä on voita, mutta tämä suklainen kuorrutus oli kyllä törkeen hyvää :D








Jos haluat äänestää suklaaunelmaa, kisa löytyy täältä.
Linkki vie kilpailun etusivulle, mutta galleriasta löytyy kisatyöt :)


SUKLAAKUPPIKAKUT (12-14kpl)

115g jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5rkl kaakaojauhetta
115g pehmeää voita tai margariinia
115g sokeria
2 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuna
55g tummaa suklaata sulatettuna

Kuorrutus:
150g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
140g pehmeää suolatonta voita
280g tomusokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta paperivuoat pellille.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon.
Lisää voi, sokeri ja munat ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Kääntele sekaan sulatettu suklaa.

Lusikoi taikina paperivuokiin. 
Paista 15-20min. kunnes kuppikakut ovat kohonneita ja tuntuvat kosketettaessa kiinteiltä.
Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä.

Kuorrute:
Kuumenna kerma. Ota kattila pois hellalta.
Paloittele suklaa joukkoon, sekoita kunnes suklaa sulaa.
Anna seoksen jäähtyä 20min.kunnes se on sakeutunut, sekoita välillä jäähtymisen aikana.

Laita kulhoon voi, siivilöi sekaan tomusokeri, vatkaa tasaiseksi ja sekoita suklaaseokseen.

Anna tekeytyä 15-20min.

Lusikoi kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Pursota kuppikakkujen päälle kuorrutepyörre.

Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)