tiistai 13. marraskuuta 2012

Kuorrutettu karpalokakku

3dl vehnäjauhoja
1rkl piparkakkumaustetta
1tl kardemummaa
1tl soodaa
1dl sokeria
1 muna
0,5dl siirappia
75g sulatettua rasvaa
2,5dl piimää ( käytin maustamatonta jogurttia)
1dl kuivattuja karpaloita

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g pehmeää rasvaa
1dl tomusokeria

Koristeeksi:
Kuivattuja karpaloita

Sekoita keskenään jauhot, mausteet, sooda ja sokeri.
Sekoita muna, siirappi ja rasva piimään. Kaada piimäseos jauhoseoksen joukkoon. 
Lisää karpalot ja kaada seos irtopohjavuokaan.
Paista 175asteessa noin tunti.
Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.

Laita kourallinen karpaloita siivilään, ripottele tomusokeria päälle. Ravistele ylimääräinen sokeri pois ja koristele kakku karpaloilla.

2 kommenttia:

  1. Piparkakkumausteen tuoksu ja karpaloiden maku tuntuvat täällä asti -ja maistuisivat meilläkin! Itseasiassa viikonloppuna taidan kokeilla tätä hiukan muunneltuna -sen verran mukavan oloinen ja iso pussi karpaloita on kaapissa odottamassa :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen monesti katsellut kuivattuja karpaloita, mutta en ole vielä ostanut. Täytyis kyllä ja ottaa kokeiluun. :) Tämäkin ohje taitaa päästä täydentämään reseptikirjaani... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)