Kakkupohja:
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1prk (397g) kondensoitua maitoa
100g voita sulatettuna
1 3/4dl vettä tai maitoa
2tl vaniljasokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe sekä sooda kunnolla sekaisin.
Lisää joukkoon kondensoitu maito, sulatettu voi, vesi/maito ja vaniljasokeri.
Sekoita sähkövatkaimella nopeasti sekaisin niin, ettei taikinassa ole jauhopaakkuja.
Kaada taikina voideltuun noin 20-24cm vuokaan.
Paista 150 asteessa 55-60 min.
Appelsiinimousse:
3dl vahvaa rooibos appelsiiniteetä
1dl vanilliinikreemijauhetta
1-2tl sitruunajauhetta
2,5dl flora vispi
Kostutus:
Appelsiinimehu
Koristelu:
Suklaaströsseli
Valmista tee, jäähdytä vähän. Lisää kreemijauhe joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto tee-kreemiseokseen.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta molempien kerrosten sisäpuolet appelsiinimehulla.
Laita puolet täytteestä kakun väliin ja puolet kakun päälle.
Tämä oli ihan parasta! terkuin Henna :)
VastaaPoistaKiitos Henna, se oli tänään vieläkin parempaa ;)
Poista