Maanantaina tuli 6 vuotta nykyisessä työpaikassa. Vein töihin sen kunniaksi... tiedä sitten onko hyvä vai paha ;) oheisen tortun. Pitkään aikaan ei ole tullut sitä tehtyä, mutta kyllä se vaan olikin hyvää ja raikasta. Ihan parasta tuoreista marjoista. Meidän S-marketin edessä on monta vuotta ollut sama marjanmyyjä ja hänellä on todella hyvät marjat. Tortun päälle voi tehdä myös kiilteen hyytelösokerista, mutta nyt jätin sen pois. Onnistuu myös pakastemarjoista, mutta silloin hyytelösokerikiille on ehdoton.
Pohja:
150g voita/margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri
Lisää kananmuna hyvin vatkaten
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan
Voitele piirakkavuoka (minun vuoka noin 28cm halkaisijaltaan)
Taputtele taikina vuoan pohjalle. Minä taputtelin hieman myös reunoille, mutta reunoja ei tarvitse näkyä alta.
Paista 200 ºC:ssa 15min. ja anna jäähtyä
Täyte:
150g créme fraiche
1dl fariinisokeria
noin 0,5-1rkl vaniljasokeria (heitin vähän summissa)
2,5dl flora vispi
Vatkaa kerma vaahdoksi
Vatkaa créme fraichea ja fariinisokeria kunnes sokeri sulaa
Sekoita ainekset ja mausta vaniljasokerilla
Kostuta pohjaa maidolla joka puolelta ja kaada täyte pohjan päälle
Pinnalle:
Reilusti marjoja
Hyytelösokerista kiille jos haluat