Täytetty Runebergin pikkuleipä |
RUNEBERGIN PIKKULEIVÄT
125g oivariini
1dl fariinisokeri
0,5dl sokeri
1 kananmuna
1dl mantelijauhe
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl karvasmanteliaromia
Väliin:
Vadelmamarmeladi
Pinnalla:
Vadelmamarmeladi
pomada (tomusokeri + vesi)
Vaahdota oivariini ja sokerit.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää viimeisenä karvasmanteliaromi.
Laita taikinaan kylmään pariksi tunniksi.
Kaaviloi taikina, ota muotilla kuvioita. Näistä voi tehdä vaikka pyöreitäkin.
Paista 180 asteessa noin 6min.
Anna jäähtyä. Täytä halutessasi vadelmahillolla.
Pursota päällimäiseen keksiin vadelmahillosilmä.
Sekoita tomusokeri ja tilkka vettä, niin että saat sopivan paksuisen seoksen. Pursota rinkula hillon ympärille.
Yksittäinen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)