torstai 27. syyskuuta 2018

Seitan-kebabpiirakka, vegaaninen

Sain seitan-kebab paketin testattavaksi. Seitan kebabia voi syödä esim. salaatissa, kiusauksissa, kebabina ja minä laitoin sen nyt piirakkaan. Tämä tuote on aika mausteinen, joten muita mausteita se ei juurikaan tarvitse.




Kananmunan korvikkeena voi käyttää esim. soijajauhoja. Soijajauhosta tulee hieman omanlainen maku, mutta sitoo nestettä kivasti. Käytin seitanin kaveriksi omalta kasvimaalta porkkanaa ja mangoldia. Kasvikset ohjeessa ovat hieman mututuntumalla, koska en niitä punninnut. Käytin myös punasipulirouhetta, koska sipulia ei ollut. Olisin laittanut yhden sipulin jos se olisi löytynyt =)


Pohja:
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1dl vettä
0,5dl oliiviöljä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy ja vesi.
Taputtele taikina piirasvuoan (24cm) pohjalle ja reunoille.

Taikina on aika löysää, mutta saa levitettyä/taputeltua jauhojen avulla.

Täyte:
1rasia seitan-kebabia
100-150gporkkanaa
100g mangoldia
1 sipuli
vegaaninen juustoraaste
2dl soijakerma tai muu maidoton kermavalmiste
3rkl soijajauhoja
(0,5tl suola)

Hauduta kasvikset öljyssä. Lisää seitan mukaan ja ruskista kevyesti. Lisää seos piirakkapohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle vegaaninen juustoraaste.

Sekoita kerma ja soijajauho keskenään. Lisää halutessasi suola joukkoon. Huomioi, että seitan-kebab on suolaista.
Kaada kermaseos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)