sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Pullakranssi

Perinteisillä leivonnaisilla jatketaan. Sain sly-pariltani pullakranssin ohjeen. Ohje on kotoisin kotivinkin sivustolta. Pullakranssia en olekaan aikoihin tehnyt.... kuten en pullaakaan =) Hyvältä se maistui pitkästä aikaa!


Pullakranssi 2kpl

50g hiivaa
5dl maitoa
150g voita tai margariinia
1 kananmuna
0,5tl suolaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
noin 15dl vehnäjauhoja

Täyte:
100g voita tai margariinia
1/4dl sokeria
3tl jauhettua kanelia

Voiteluun:
Kananmunan keltuainen

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sulata rasva. vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Lisää nesteeseen rasva, suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja iso osa jauhoista.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele hieman vehnäjauhoja taikinan päälle ja peitä liinalla. Kohota taikinaa noin 40min. 
Kumoa taikina ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Jaa taikinaan kahteen osaan. 

Katso pullakranssin muotoiluohje alapuolelta.


Nosta pullakranssit leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota vielä 30min.
Voitele pullien pinnat keltuaisella.

Paista pullakransseja uunin alaosassa 200 asteessa 15-20min.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)