Pullakranssi 2kpl
50g hiivaa
5dl maitoa
150g voita tai margariinia
1 kananmuna
0,5tl suolaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
noin 15dl vehnäjauhoja
Täyte:
100g voita tai margariinia
1/4dl sokeria
3tl jauhettua kanelia
Voiteluun:
Kananmunan keltuainen
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sulata rasva. vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Lisää nesteeseen rasva, suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja iso osa jauhoista.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele hieman vehnäjauhoja taikinan päälle ja peitä liinalla. Kohota taikinaa noin 40min.
Kumoa taikina ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Jaa taikinaan kahteen osaan.
Katso pullakranssin muotoiluohje alapuolelta.
Nosta pullakranssit leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota vielä 30min.
Voitele pullien pinnat keltuaisella.
Paista pullakransseja uunin alaosassa 200 asteessa 15-20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)