perjantai 17. heinäkuuta 2015

Raparperipiirakka ja vaniljakastike

Postiset lehdessä oli helppo raparperipiirakan ohje. Kaikki aineet vain sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. Tytär sai ylioppilaslahjaksi Pentikin mustikkavuoan, jota havittelin myös itselle. Vuoka on iso 30cm halkaisijaltaan ja siinä on reilut reunat. Näin jo siinä jonkun ihanan suolaisen piirakan, mutta tähän makeaan sitä nyt ensin kokeilin =) Ripottelin piirakan raparperit pinnalle, mutta ne olisi voinut sekoittaa myös taikinan joukkoon. Piirakka oli oikein hyvää itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.


Piirakka ennen uunia

Kypsä piirakka

Pikainen raparperipiirakka

3dl sokeria
3dl maitoa
1,5dl juoksevaa margariinia
6dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl kardemummaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

noin 6dl raparperia paloiteltuna
pinnalle sokeria ja kanelia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun halkaisijaltaan noin 27cm vuokaan. 
Itse käytin 30cm vuokaa.
Ripottele pinnalle raparperit sekä raparperien päälle sokeria ja kanelia.

Paista 200 asteessa 30-40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Vaniljakastike

2dl vispikermaa
2 kananmunan keltuaista

4dl maitoa
0,5dl sokeria
2rkl maissitärkkelystä
1tl vaniljajauhetta
1tl vaniljasokeria

Sekoita kerma ja keltuaiset
Kuumenna maito, sokeri ja maissitärkkelys koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
Lisää kerma-keltuaissekoitus kuumaan kastikkeeseen.
Mausta vaniljajauheella ja vaniljasokerilla.
Jäähdytä.

 Huom! Kastike on löysähköä, jos haluat paksumman, lisää maissitärkkelystä 0,5-1rkl enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)