Arrowjuurijauheen tilalle voi laittaa myös soijajauhoa.
Piparitaikina:
2tl kaneli
1tl pomeranssinkuori
1tl inkivääri
0,5tl neilikkaa
0,5tl maustepippuria
1/4tl suolaa
1dl fariinisokeria
1dl siirappia
100g maidoton margariini
Kiehauta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen
4,5-5,5dl gluteeniton jauhoseos (käytin Semperin finmix-jauhoa)
1tl sooda
1tl ksantaani
3rkl arrowjuurijauhe (jos kananmuna sopii, korvaa tämä 1:llä munalla)
Anna jäähtyä ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Anna taikinan levätä muutama tunti / yön yli.
Itse leivoin seuraavana päivänä ja taikina oli kovahkoa. Jos leivot seuraavana päivänä, käytä jauhoja pienempi määrä.
(jos käytät kananmunan, lisää se jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten ja lisää kuivat aineet joukkoon, mutta jätä arrowjuurijauhe pois)
Ota isohkolla muotilla kuvioita. Paista 200 asteessa noin 6-8min.
Anna jäähtyä.
Lumiukko:
Pää: vihreän kuulan puolikas
Sulanut lumi: pomada
Silmät,suu, kädet: sulatettua riisisuklaata
Nenä: oranssi sokerimassa
Kokoaminen:
Laita vihreän kuulan puolikas piparin päälle.
Valmista pomada tai tomusokeri-vesiseos. Valuta se vihreän kuulan päälle ja anna valua myös reunoille, kuten sulanut lumi.
Anna kuorrutuksen kovettua rauhassa.
Sulata suklaa. Laita pieneen pursotinpussiin tai vaikkapa muovipussiin ja tee silmät, suu ja kädet.
Pyörittele sokerimassasta kolmioita nenäksi. Nenät voi kiinnittää esim. pienellä vesitipalla tai elintarvikeliimalla niin ne pysyvät paremmin kiinni.
100g pomadajauhetta riittää 4-5 lumiukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)