perjantai 30. kesäkuuta 2017

Suklaajäätelö

Mikä sen parempaa kuin itse tehty jäätelö ♡
Dan sukkerilla oli helppo jäätelön ohje. Ihan heti ei tästä jäätelönhimoon ole, pakastamiseen menee noin 10 tuntia, ja saa pehmismäistä jäätelöä. Riippuu tietenkin siitä kuinka paksulti massaa on.


Jäätelön perusohje:

4 munankeltuaista
1dl sirosokeria
1,5dl maitoa
2dl kuohukermaa
1dl glukoosisiirappia

1,5dl suklaarouhetta (laita vähemmän ellet halua voimakasta suklaan makua)

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten makuaineet.
Lisäsin suklaata. Suklaa suli kivasti kuumaan seokseen. Jos haluat että suklaaseen jää purutuntumaa, anna seoksen jäähtyä ennen.

Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Minulla oli noin 10 tuntia.

Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

Pyörittele palloiksi ja koristele vaikka suklaakastikkeella ja strösseleillä 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)