lauantai 21. syyskuuta 2013

Parsakaalipiiras


Parini lähetti minulle parsakaalipiirakan ohjeen. Piirakka oli oikein helppo ja nopea valmistaa sekä oikein hyvän makuinen. Kiitos ohjeesta :)


Pohja:
3dl sämpyläjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,75dl juoksevaa margariinia
0.75dl maitoa

Täyte:
200g  margariinia
3 munaa
1prk ruokakerma (kolme sipulia)
2dl mozzarellaraastetta
0,5-1tl oreganoa
0,5tl suolaa

Yhdistä kuivat aineet. Lisää juokseva rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele voidellun piirasvuoan (halk. 25cm) pohjalle ja reunoille.

Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

Nosta vuoka uunin alimmalle paistotasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, juusto ja mausteet.

Levitä parsakaalit esipaistetulle pohjalle.
Kaada päälle kerma-munaseos.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25min.

3 kommenttia:

  1. Kaunis piirakka!
    Parsakaali leipomuksissa on niin hyvää, että niitä syö ihan huvikseen Ü !

    VastaaPoista
  2. Oi, kun on herkullisen näköinen!

    t. SLY24 emo

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)