lauantai 22. huhtikuuta 2017

Teekkarikakku

Sain tehdä lakkimallisen teekkarikakun. Lyyra oli hieman vaikeampi kuin ylioppilaslakin lyyra.
Kakuksi toivottiin red velvet kakkua. En ole koskaan aikaisemmin tehnytkään red velvetia. Ohjeita oli erilaisia, mutta päädyin dr. sugarin ohjeeseen. Minä paistoin kakun yhdessä 24cm vuoassa. Kakusta tuli oikean korkuinen, mutta kakku ei meinannut kypsyä millään ja värikin tämän vuoksi haalistui kun paistoaika oli pitkä. Käytin täytteeseen 2dl vispikermaa ja se määrä riitti ihan hyvin. Täytteen sai hyvin kahteen väliin.





Red Velvet-kakku ohje;
(4 kerroksinen 15 cm kakku tai 2 kerroksinen 24cm kakku)

6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
3½ dl rypsiöljyä (tai sulaa voita)
2 kananmunaa
2 ½ dl jogurttia, piimää
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Aseta sivuun.
2. Sekoita keskenään sokeri ja öljyt, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.
3. Lisää seoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikina haaleni liikaa, voit vielä lisätä väriä.
4. Pienessä kulhossa mittaa viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita se joukkoon.
5. Annostele taikina kakkuvuokiin (joko kahteen 24cm vuokaan tai neljässä erässä 15cm vuokaan). Ja paista uunin keskitasolla n.30 minuutin ajan, Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kakkupohjat säilyy hyvänä pari vuorokautta huoneenlämmössä, kelmuun tai pussiin käärittynä.

HUOM! Jos paistat 15cm kakkupohjia, paistoaika on huomattavasti lyhyempi. Meillä n. 20min.

Kuorrute;

400g tuorejuustoa (philadelphia/mascarpone)
75 g voita, pehmeänä
3 dl vispikermaa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
2. Notkista tuorejuusto käsivatkaimella tai yleiskoneessa, lisää joukkoon pehmeä, mielellään huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasainen.
3. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi.
4. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput.
5. Annostele tasaisesti kakun väleihin, sekä pinnalle.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)