sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Jauhelihapizzapiiras

Makoisa piirakka, jota voi muokata omien makujensa mukaan =)


Pohja:
2dl vettä
1tl suolaa
1tl sokeria
1dl hiivaleipäjauhoja
2dl durumjauhoja
n. 1,5-2dl vehnäjauhoja
1pss. kuivahiivaa
0,5dl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään lukuunottamatta vehnäjauhoja. 
Kuumenna vesi 42 asteiseksi.
Lisää kuivat aineet ja öljy. Lisää vehnäjauhoja niin paljon että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa.
Kohota taikina.

Täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
3-5 valkosipulin kynttä
mustapippuria
paprikajauhetta
suola
oregano
timjami
400g tomaattimurskaa (valkosipulista)
2rkl ketsuppia

Paista jauheliha. Lisää joukkoon muut aineet ja hauduta kypsäksi.

Voitele 30cm piirakkavuoka. 
(Itse olen ihastunut tähän Pentikin isoon vuokaan jossa on kunnon reunat =) )

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä reunat paksummaksi.

Kaada jauhelihaseos vuokaan.

Jauhelihaseoksen päälle:
2 tomaattia
4 ananasrengasta kuutioina
1 suolakurkku kuutioina
n.150g emmental-juustoraastetta

Paista 225 asteessa 15-20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)