sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Persikka-mangohyytelökakku maidoton, viljaton

Maidoton, kananmunaton, viljaton hyytelökakku. Ei sisällä myöskään pähkinää. Aika kiva ton ton lista, ja mikä parasta, myös hyvän makuista. Kakusta saa vegaanisen korvaamalla liivatteet agarilla. Nykyisin on niin kiva tehdä kakkuja, kun kaupan valikoimissa on ihania tuotteita. Melkein ohjeen kuin ohjeen pystyy muuttamaan maidottomaksi. Monissa esim. jogurtin kaltaisissa valmisteissa on maininta saattaa sisältää pähkinää, joten tarkkana pitää olla.


Pohja:
3dl perunajauhoja
4dl maissijauhoja
3,5dl sokeria
3,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3,5dl tuoremehua (appelsiini-mango)
1,7dl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää mehu ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisija 28cm.

Paista 175 asteessa noin 25-35min.

Anna jäähtyä.

Täyte:
6dl soijakerma
5dl mangojogurttivalmiste (planti, luomu)
5dl persikkasose
2,5dl mangosose
1,5dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
30g liivatetta 
 vesi

Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa soijakerma vaahdoksi
sekoita jogurttivalmiste, hedelmäsoseet ja sokerit.
Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää jogurttiseokseen.
Lisää viimeiseksi vatkattu kerma varovasti sekoittaen joukkoon.

Kostuta kakkupohjaa hieman mehulla.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla. 

Käytin koristeeksi kananmunattomia marenkeja, karhunvadelmia ja viikunoita. Vielä löytyi myös hyväkuntoisia orvokkeja. Aidot kukat ovat niin kauniita kakkujen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)