Kakun täytteenä on marja-aroniamousse ja omenamousse.
Gluteeniton, Kananmunaton kakkupohja
1l gluteenitonta jauhoseosta
6dl sokeria
7,5tl leivinjauhetta
6tl vaniljasokeria
300g juoksevaa margariinia
3dl omenasosetta
6dl vichya
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini, omenasose ja vichy.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina 28cm vuokaan.
Paista uunin alatasolla 160 asteessa noin tunti.
Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Marja-aroniamousse
350-400g marja-aroniaa soseena
2,5dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
2dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
vettä
Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarponejuusto, aroniasose ja sokerit.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos aronia-seoksen joukkoon.
Lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada seos kostutetun kakkupohjan päälle.
Laita toinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta.
Omenamousse
2,5dl vispikerma
200g tuorejuusto
200g vaniljarahka
3dl omenasose
2tl vaniljasokeri
noin 1dl sokeria
5 liivatelehteä
vettä
Laita liivatteet pehmenemään
Vatkaa kerma vaahdoksi
Sekoita tuorejuusto, rahka, omenasose ja sokerit
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos omenaseoksen joukkoon
Lisää viimeisenä kermavaahto
Kaada seos kakkupohjan päälle.
Laita viimeinen kakkupohja seoksen päälle.
Anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
Pinnalla:
Kermavaahto
Sokerimassakoristeet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)