sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pizzatehtailua



Arlan food service-lehdessä kevät 2017 oli juttu kolmesta italialaisesta herrasta, jotka perustivat yhdessä Sergio´s pizzerian Turkuun Aurajoen rantaan. Pitäisi itsekin käydä katsastamassa tuo ruokapaikka :-)
Lehdessä oli myös heidän pizzapohjansa ohje. Ihan niin en ohjetta niellyt vaan oli pakko Arlalta kysäistä oiskohan suolan ja hiivan määrät menneet sekaisin. Eivät olleet =) Ohjeessa on hiivaa siksi vähän, koska taikinaa nostatetaan jääkaapissa 48-72 tuntia. Täytyy siis tarkkaan tietää milloin tekee pizzaa mieli ;-) Minun taikinani oli jääkaapissa kaksi vuorokautta. Taikina oli helppo kaulia ja täytyy kyllä sanoa, että lopputulos oli hyvä. Hieman paljon tuli, mutta eiköhän ne pikkuhiljaa häviä =)

Tein kuusi erilaista pizzaaa.

- Nyhtökaura, punasipuli, feta,ananas
- broileri, persikka, punasipuli, aurajuusto
- broileri, persikka, punasipuli, feta
- jauheliha, ananas, aurajuusto
- jauheliha, ananas, feta
- kinkku, ananas ja puolet tuosta aurajuustolla

Lisäksi pizzamauste ja juustoraaste


PIZZAPOHJA 
6 kpl

850g vehnäjauhoja
475g kylmää vettä
25g oliiviöljyä
2,25g hiivaa
25g suolaa

Liuota hiiva veteen, lisää jauhot. Vaivaa 14minuuttia.
Lisää suola ja oliiviöljy.
Anna taikinan levätä 30min.
Annostele taikina kuudeksi palloksi.
Laita jääkaappiin 48-72 tunniksi

Kauli pizzapallot. Täytä mieleisilläsi täytteillä.
Paista 375 asteessa 2-2,5min. 

Paistoin sähköuunissa 300 asteessa koska tehoja ei ollut enempää =)
5-7min.

Taikinapallot jääkaapissa olon jälkeen

Kaulitut pohjat


Takana nyhtökaura, edessä broiler-pizzat ja vas. reunassa jauheliha

jauheliha ja kinkkupizza

Uunin jälkeen


3 kommenttia:

  1. Itsekkin luin tuosta jostain =) Ennen olin töissä pizzeriassa jossa tehtiin itse pizzapullat joista leivottiin pizzat ja niitä kohotettiin kylmässä vähintään vuorokausi, joskus kaksi. Mutta pitempään jos olivat oli vaikea leipoa =) Itse teen pizzakivellä välillä pizzoja se auttaa paistossa. HArvoin vaan jaksaa siihen ruveta kun koko päivä menee pizzoja tehdessä :D Vaikka herkkuja on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi pyöritän käsin karkean vehnäjauhon avulla =) Pitäisi joskus viettää sisarusten ja vanhempien kanssa pizza ilta jolloin vietetään yhdessä aikaa ja paistellaan pizzaa :D

      Poista
  2. Oli kyllä kiva tuttavuus tämä ohje. Aika kivuttomasti tämä meni =) Pohjat kun oli valmiina niin ei jäänyt kuin täytteiden paistaminen. Pari tuntia.. ehkä vähän vajaa =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)