torstai 29. kesäkuuta 2017

Nyhtökaura-sipulipiiras

Olen muutamaan otteeseen kokeillut nyhtökauraa, kun sitä on nyt kaupasta hyvin saatavilla. Tällä kertaa kokeilin sitä suolaiseen piirakkaan. Aivan nappiveto 👌 Tämä kelpasi myös perheen lihansyöjille ja aamulla oli pienen pieni pala jäljellä. Ohjetta pystyy muokkaamaan hyvin gluteenittomaan ruokavalioon vaihtamalla vehnäjauhot esim. jyttejauhoon ja spelttihiutaleet joko tattari tai kaurahiutaleisiin. Markkinoille on tullut todella kivasti maidottomia tuotteita joten vaihtamalla maitotuotteet maidottomiin vaihtoehtoihin, saat ohjeesta maidottomaan ruokavalioon sopivan.

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl perunahiutaleita
1dl spelttihiutaleita
2tl leivinjauhetta
150g margariinia
1dl juustoraastetta
3/4dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytin sydämenmuotoista piirakkavuokaa mistä saa reunat pois.

Täyte:
400g nyhtökauraa, maustamaton
3 uutta sipulia varsineen (niin että piirakasta peittyy noin 3/4)
mustapippuria myllystä reilusti
2,5dl ruokakermaa
Noin 1dl cre'me bonjour cuisine chili-paprika
3 kananmunaa
100g emmental- juustoraastetta
3/4tl suolaa

Ripottele piirakkavuoan pohjalle nyhtökaura ja uutta sipulia reilusti. Ripottele juustoraastetta myös reilusti.
Sekoita kerma, cuisine, kananmunat ja suola sekaisin. Kaada piirakkavuokaan.

Paista uunin alatasossa 200 asteessa 25-30min.



3 kommenttia:

  1. Onpas kaunis ja herrrkullisen kuuloinen piirakka <3 Saadaanko jakaa tämän herkkureseptin postaus meidän fb -sivuilla? :)
    - Anne/SunSpelt

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)