Pohja:
250g keksejä (digestive / kaura)
100g voita
Täyte:
1l vaniljajäätelöä
1dl mustikoita
1rkl tomusokeria
1tl kardemummaa
1/2-1 keksi
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää joukkoon sulanut voi.
Vuoraa irtopohjavuoka 20-22cm leivinpaperilla. Painele keksipohja vuoan pohjalle ja 2-3cm ylös reunoille. Nosta keksipohja jähmettymään jääkaappiin noin 15minuutiksi.
Anna jäätelön sulaa huoneenlämmössä noin 15min.
Soseuta mustikat haarukalla. Mausta tomusokerilla.
Paloittele jäätelö kulhoon ja vatkaa notkeaksi sähkövatkaimella. Levitä pehmismäinen jäätelö rivakasti mutta tasaisesti keksipohjan päälle.
Irrota vuoan reuna. Tiputtele mustikkasose jäätelön päälle ja vedä muutamalla lusikanvedolla marmorimaiseksi kuvioksi. Ripottele päälle kardemumma ja keksimuruja.
Työnnä jäätelötikut varovasti tasaisin välein piirakkapohjan reunojen läpi. Voit kaivertaa tikuille kolot keksipohjaan terävän veitsen kärjellä. Jos keksipohja murtuu hieman, se ei haittaa. Pakastuessaan puikot pysyvät koossa.
Nosta piirakka pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi.
Kuulostaa hauskalta ohjeelta, tätä pitää kokeilla myöhemmin mustikka-aikana
VastaaPoistaT: Saukkis