Käytin täytteeseen kermaa, rahkaa, raparperihilloketta ja pinnalle reilusti mansikoita.
4 kananmunan valkuaista
2,5dl siro-sokeria
1tl valkoviinietikkaa
2tl maissitärkkelystä
2rkl kiehuvaa vettä
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kiehauta vesi.
Voitele irtopohjavuoka (22-24cm)voilla ja jauhota maissitärkkelyksellä.
Laita puhtaaseen metalli tai lasikulhoon kaikki muut ainekset paitsi kiehuva vesi.
Aloita vatkaamaan ja lisää koko ajan vatkaten kiehuva vesi.
Vatkaa niin kauan että seos on napakkaa. (Niin että huiput pysyvät kun lopetat vatkauksen)
laita marenki irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille reunoille kehäksi.
Laita marenki uuniin. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen. Paista tunti ja sammuta uuni, mutta jätä marenki uuniin niin kauaksi että se jäähtyy. Minä annoin olla seuraavaan päivään.
Täyte:
2dl vispikermaa
250g maitorahkaa
250g raparperihilloketta
sokeria
vaniljasokeria
Täyte on löysähkö. Jos haluat siitä paksumman, laita joukkoon vaniljakreemijauhetta / kylmäsuurusteista pikasuurustetta. Minä jätin sen löysähköksi.
Raparperihilloke:
250g raparperia pilkottuina
1dl sokeria
2rkl vettä
Keitä aineksia niin kauan, että raparperit soseutuvat. Jäähdytä.
Jos mahdollista, valmista hilloke edellisenä päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)