torstai 16. helmikuuta 2017

Punajuuri-Vuohenjuustopiirakat

Leivontafoorumin helmikuun haasteen aiheena oli karjalanpiirakan pikkuserkku. Piirakan pitäisi muistuttaa karjalanpiirakkaa mutta täytteen pitäisi olla jotain muuta kuin riisiä. Muutamia täyte vaihtoehtoja kävi mielessä mutta mielenkiintoisimmaksi valitsin punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmän. Ei hullumpi piirakka mutta perhe ei ollut ihan yhtä innostunut kuin perinteisistä piirakoista =) Punajuuri taipuu moneen ja vaikkapa karjalanpiirakaksi suomi 100 teeman kunniaksi :-)


14kpl

Pohjat:
1dl vettä
0,5tl suolaa
2dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja

Täyte:
500g punajuuri-perunasosetta tai 350g punajuuria ja 150g perunoita
140g yrtti-vuohenjuustolevitettä
1dl perunahiutaleita
1tl sipulijauhetta
0,5tl suolaa
n. 1/4tl mustapippuria myllystä

Voiteluun:
50g voita

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mikäli käytät tuoreita punajuuria ja perunoita, keitä ne kypsäksi, soseuta ja anna jäähtyä.

Valmista pohjat. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. 
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 14 osaan. 
Pyörittele palat palloiksi ja ajele piirakkapulikalla soikeiksi kuoriksi.
Täytä piirakat täytteellä, noin 0,5dl/piirakka.
Rypytä kuoret ja nosta piirakat pellille.

Paista 250 asteessa 10-15min. tai kunnes ovat kauniin värisiä.
Voitele uunista oton jälkeen voisulalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)