tiistai 27. joulukuuta 2016

Upside down - juustokakku

Rengasvuoassa paistettu juustokakku. Hauska idea. Kakku näyttää  kuivakakulta mutta yllätys löytyy sisältä =)


300g piparkakkuja
1dl vehnäjauhoja
125g voita
0,5rkl öljyä vuoan reunoille

Täyte:
3 rasiaa (180g) laktoositonta vaniljatuorejuustoa
1prk (150g) créme fraichea (ranskankerma 18%)
3 kananmunaa
1/2dl sokeria
1/2dl maissitärkkelystä (maizena)
3rkl appelsiinin mehua
2tl appelsiinin raastettua kuorta
1/2tl kanelia

1. Hienonna piparkakut monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä sulatettu voi. Painele seos öljytyn rengasvuoan pohjalle ja reunoille. 

2. Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan.

3. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50min. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka tunnu enää kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

4. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä. Jätä kumottu kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen vuoan irroittamista, jolloin se irtoaa helpommin. (kakun irroittaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistuu veitsen avulla sekä kopauttamalla vuokaa varovasti)


1 kommentti:

  1. Tätä on itsekin kokeiltava =) Vaikutti mielenkiintoiselta ohjeelta =) Kiva että kokeilit ohjetta =) Pakettisi lähtee huomenna matkaan, luvan kanssa myöhässä =) slysi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)