tiistai 6. joulukuuta 2016

Mustikkainen vaniljatuorejuustokakku

Teki mieli tehdä itsenäisyyspäiväksi jotain sinivalkoista kakkua. Päädyin laittamaan mustikkaa pinnalle. Mustikasta tulee todella tumma, mutta sopii hyvin vaniljan kanssa. Halusin myös kokeilla vaniljaista tuorejuustokakkua. Kakku onnistui muuten hienosti, mutta vuoan olisi pitänyt olla hieman isompi. Laitoin annoksen 23cm vuokaan mutta muutaman sentin olisi pitänyt olla isompi.


Pohja:
n.150g gluteenittomia keksejä
juoksevaa margariinia 

Täyte:
5dl vispikermaa
500g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
1tl vaniljajauhetta
2dl tomusokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
6 liivatelehteä
vettä

Kiille:
1dl mustikkamehua
1dl vettä
0,5dl sokeria
2dl mustikoita hieman survottuna
3 liivatelehteä

Hienonna keksit. Lisää juoksevaa margariinia kunnes seos on kosteaa.
Taputtele irtoreunavuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, vaniljajauhe ja sokerit keskenään.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää vatkattu kerma joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Laita kiilteen liivatteet pehmenemään.
Kuumenna tilkka mehua/vettä ja sulata liivatteet.
Sekoita mehu, vesi, mustikat sekä liivateseos ja kaada kakun päälle ja anna hyytyä vielä noin pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)