sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Piparimudcake

Uskomatonta mutta totta. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt mutakakkua =) Nyt sain sly-pariltani ihanan ohjeen jota kokeilin. Sain mutakakun hieman liian kypsäksi joka jäi harmittamaan. Ohje oli aivan ihana ja maut oli kaikki kohdallaan. Täytyy varmasti kokeilla uudestaan vaikka joulun pyhien aikaan <3


150g leivontamargariinia
200g taloussuklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl pomeranssinkuorta
0,5tl kardemummaa
0,5tl neilikkaa
4 kananmunaa
1dl sokeria
1dl siirappia

Pinnalle:
Tomusokeria

Lisäksi:
Vaniljajäätelöä

1. Vuoraa irtopohjavuoan 24cm pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
2. Sulata rasva kattilassa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
4. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.
5. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Tarjoa jäätelön kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)