maanantai 19. joulukuuta 2016

Pistaasi- Karpalocookiet

Kotilieden joulu-leivontalehdessä oli pistaasi-karpalocookien ohje. Aivan ihania keksejä, todella suussa sulavia <3 Koristelin keksit valkosuklaalla ja karpalojauheella. Karpalojauheessa oli aivan ihana punainen väri.


PISTAASI-KARPALOCOOKIET noin 25kpl

200g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita
2dl (100g) karkeasti rouhittua valkosuklaata
1dl suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä karkeana rouheena
2dl (100g) kuivattuja karpaloita

Koristeluun:
100g sulatettua valkosuklaata
pistaasipähkinärouhetta 

ja minä laitoin karpalojauhetta =)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet sekä suklaa, pistaasit ja karpalot. 
Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15min.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Pyörittele taikinasta 25palloa pelleille (minulla tuli hieman enemmän). Litistä palleroita hieman ja paista noin 10min.

Ota keksit ajoissa uunista, jotta ne pysyvät kosteina. Anna jäähtyä.
Koristele keksit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)