tiistai 23. huhtikuuta 2013

Keltainen torttu

Kierroksen 22 sly-parini viimeisessä paketissa oli Kaarina Roinisen lumotut leivonnaiset -kirja. Tein kirjan ohjeella keltaisen tiputortun ilman tipuja ;)
 

Pohja:
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Kostutus:
1dl appelsiinimehua

Täyte:
2 kananmunaa
3dl appelsiineista puristettua mehua
2rkl maissitärkkelysjauhoa
25g margariinia tai voita
1,5dl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon
Levitä taikina voideltuun korppujauhotettuun torttuvuokaan. Kun torttu kumotaan, muodostuu keskelle syvennys.
Paista torttua 175asteessa noin 20min.

Vatkaa täytettä varten munat kevyesti kattilassa. Lisää muut aineet ja kuumenna seos kiehumapisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä välillä sekoittaen.

Kostuta torttupohja appelsiinimehulla ja kaada kiisseli syvennykseen.

1 kommentti:

  1. Aurinkoinen piiras ja maistuva! Roinisen kirjat ovat leipomusteni onnistumisen takeita!

    Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)