sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Porkkana Charlotte


Leivontafoorumin huhtikuun leivontahaasteen aiheena on oranssi + vapaavalintainen väri. Haasteesta enemmän täällä.

Tein haasteeseen porkkanaisen hyytelökakun. Pohjalla sokerikakkupohja ja reunoilla charlottekeksejä. Täytteenä porkkana-täyte sekä jogurttitäyte. Täytteiden välissä porkkanahillo. Kiille porkkanahilloa sekä porkkana-ananasmehua. Koristeena porkkanaruusukkeet ja viinirypäleitä.



Keitä ensin porkkanahillo ja leivo pohja sekä charlottekeksit.

Porkkanahillo:
0,5kg porkkanoita
1dl vettä
1,5 appelsiinin mehua (mehua noin 1,5dl)
250g hillosokeria
1rkl aitoa vaniljasokeria
Kuori ja pilko porkkanat.
Keitä vedessä pehmeiksi ja soseuta.
Lisää appelsiinimehu ja hillosokeri porkkanasoseen joukkoon. Keitä 10min.
Lisää vaniljasokeri.
Jäähdytä.

Pohja:
1 kananmuna
3rkl sokeria
1/4tl vanilliinisokeria
2rkl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
1/3tl leivinjauhetta
1 porkkana hienona raasteena

Vaahdota muna ja sokerit.
Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm)
Paista 200 asteessa 8-10min.

Charlottekeksit:
2 kananmunan keltuaista
1/2dl sokeria
1/4tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
2 kananmunan valkuaista
tomusokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10cm pituisia kakkuja.
Ripottele päälle tomusokeria.
Paista 200 asteessa noin 10min. kunnes ovat kauniin ruskeita.
Laita pohja irtopohjavuoan pohjalle. (käytin Lekuén irtopohjavuokaa jolloin pohjalle ei tarvitse laittaa leivinpaperia. Jos käytät normaalia irtopohjavuokaa, laita pohjalle leivinpaperi niin kakun siirtäminen on helpompaa)

Leikkaa charlottekeksit kahteen osaan ja vuoraa niillä irtopohjavuoan sivut.

Täyte 1: Porkkanatäyte
1,25dl flora vispi
90g maustamaton tuorejuusto
1dl maustamaton jogurtti
1/2dl porkkanahilloa
1rkl sokeria
2 liivatetta
1/4dl porkkana-ananasmehua
0,5rkl sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti, porkkanahillo ja sokeri.
Kuumenna mehut ja sulata liivatelehdet mehuun. Anna hetki jäähtyä. Sekoita seos tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon.
Sekoita joukkoon kerma.

Kaada täyte vuokaan.
Laita vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä 1-2tuntia.

Täyte 2: jogurttitäyte
1,25dl flora vispiä
2dl maustamatonta jogurttia
0,5dl sokeria
0,5rkl aitoa vaniljasokeria
3 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi.
Sekoita jogurtti ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Anna hetki jäähtyä ja kaada seos jogurttiseoksen joukkoon.
Sekoita viimeiseksi flora vispi joukkoon.

Ota vuoka jääkaapista. Sivele ensimmäisen täytteen päälle porkkanahilloa.
Kaada täyte 2 porkkanahillon päälle ja laita vuoka uudestaan jääkaappiin noin tunniksi.

Kiille:
2dl porkkanahilloa
1dl porkkana-ananasmehua
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan 5-10minuutiksi.
Kuumenna porkkana-ananasmehu. Sulata liivatteet mehuun.
Lisää porkkanahillo mehu-liivateseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan täyte 2:n päälle ja anna hyytyä väh. 4 tuntia.

Koristeet:

Porkkanakukat
Vihreä viinirypäle

Porkkanakukkien valmistus:
Kuori porkkanat.
Laita porkkana työlaudalle kärki ulospäin.
Viillä terävällä veitsellä porkkanan kärkeä kohti neljä parin sentin pituista "terälehteä", jotka jäävät aivan kärjestä kiinni toisiinsa.
Irrota kukka veitsen terällä viistosti työntäen tai kevyesti sormilla kiertäen.

Keitä kukkia vedessä pari minuuttia värin voimistamiseksi, valuta ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä huuhtoen.

Lekuén hyytelökakkuvuoka on aivan ihanan kätevä :)



Kakku sijoittui omassa sarjassaan toiseksi. Palkinnoksi sain Fazerin mahtavan tuotepaketin.
Paketti sisälsi leivontasuklaita (valkoinen, tumma ja maitosuklaalevyt), kaakaojauhetta (tämä on todella hyvää ja minun suosikkini ), turkinpippurirouhetta, suklaarouhetta, wiener nougat-rouhetta, kaksi pussia marianne-rouhetta ja taikinakaapimen.

Kiitos kaikille äänestäjille ja suuri kiitos Fazer :)

3 kommenttia:

  1. Ihastuttava katseen vangitseva silmäruoka ! Unelma herkutteluun.....terveellisesti :D !

    Terveisin
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan näköinen kakku! Tuossa on ollut varmasti kova työ mutta on varmasti myös herkullsta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)