lauantai 26. tammikuuta 2013

Tikkupullat uunissa

Sly-pariltani saamassa paketissa oli tikkupullien ohje. Kokeilin ohjetta, joka oli helppo. Ohjeen mukaan ainekset olisi voinut sekoittaa muovipussissa, mutta minä sekoitin taikinan kulhossa.
Hankin viikolla sarvimuotit ja kääräisin taikinan voideltujen muottien ympärille. Valmiista pullista tuli aika isoja, tuhdisti syötävää ;) Sama taikinamäärä riittää varmasti ainakin 8 sarvimuottiin, kun minä laitoin kuuteen.
Annoin kypsien pullien jäähtyä kypsennyksen jälkeen, pullat irtosivat tosi hyvin muoteista.
Täytteeksi vatkasin flora vispiä ja laitoin joukkoon mansikkahilloa, sokeria ja vaniljasokeria. Pullat erosivat hieman tavallisista pullista, olivat hieman kuivempia, mutta maku oli hyvä :)5 kommenttia:

 1. Itse harrastan uunissa paistamista ja aina olen tyytyväinen :D
  Nyt tekisi mieli kysäistä, että paistoithan pullasi uunissa muotit pystyssä :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että mietin niitä tehdessäni, pitäisikö nämä paistaa pystyssä. Makuulle ne sitten kuitenkin laitoin. Olisi vain pitänyt luottaa ensi vaistoon =)

   Poista
 2. *kuola valuu* :D

  Jos joku kanssalukija kokee vaikeuksia löytää näitä muotteja, ei haluaisi tilata verkkokaupasta tai tehdä itse niin pikku vinkki;

  http://www.iloinenkeittio.fi/

  Aivan ihana leivonta-ja ruoanlaittotarvikekauppa. Sivuston mukaan liikkeitä on Lempäälässä, Hyvinkäällä, Lahdessa ja Helsingissä. Itse kävin Lempäälän kaupassa. Tossa paketissa on 6kpl noita muotteja ja hinta oli 10,80 €, ei minusta niin kauhiani paha.

  Tänään testaukseen, apuuaaa! oon super surkee näissä :( niistä ei varmastikkaan tule yhtä herkullisen näköisiä kuin mitä Minttumaaria osaa tehdä :D yritetään!

  ps. kiitos paistovinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :-) Muistathan paistaa pystyssä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)