lauantai 20. tammikuuta 2018

Runebergin tortut - Gluteeniton, vegaaninen

Runebergintortut alkavat olla ajankohtainen leivonnainen. Nämä tortut soveltuvat myös maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon. Rakenteeltaan nämä ovat pehmeitä eivätkä tarvitse kostutusta. Mielestäni parempia kuin tavalliset, jotka ovat kuivahkoja. Paistoin tortut Iloleipurin silikonisessa vuoassa, josta ne irtosivat kuin unelma. Mikäli teet pienemmissä vuoissa, tulee niitä muutama enemmän. Ruokosokeri oli päässyt pussissa hieman kovettumaan, joten mustat läikät on ruokosokeria =) Alkuperäinen ohje on chochilin sivuilta, jota hieman muuntelin.


6kpl

1,5dl öljyä
1,5dl muscovado-ruokosokeri
1,5dl omenasosetta (ei hilloa)
1/4-1/2tl manteliaromia
1/4tl suolaa
2dl yleisleivontamix (Urtekram)
1dl mantelijauhoa
0,5dl gluteeniton korppujauho
0,6dl glut.kaurakeksi (kasvipohjainen, ei sis.munaa)
1tl kardemummaa
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl ksantaania



Sekoita öljy, ruokosokeri, omenasose, manteliaromi ja suola keskenään
Sekoita kuivat aineet keskenään
Yhdistä seokset
Voitele torttuvuoka öljyllä
Jaa seos vuokiin

Paista 175asteessa noin 30min.

Kumosin torttuvuoan leivinlaudan päälle ja tortut putosivat kauniisti vuoasta

Koristeluun:
vadelmahillo
1-1,5tl omenatäysmehu
n.1dl tomusokeria

Pistä tortun päälliseen keskelle nokare vadelmahilloa
Sekoita omenamehu ja tomusokeri sekaisin ja valuta rinkula vadelmahillon ympärille.



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)