tiistai 2. tammikuuta 2018

Puolukka-tuorejuustokakku

Itse tykästyin puolukka-tuorejuustokakkuun ja koitin kehitellä omanlaisen reseptin. Ohje olikin toimiva ja olen näitä tehnyt joulukuussa muutamia. Puolukka ei ole se ensisijainen marja kakkuihin, mutta antaa kyllä mukavan pirtsakan säväyksen. Pohjana käytin uusia piparkakun makuisia domino-keksejä.


20cm vuoka

Pohja:
100g piparkakun makuisia dominoita
20g voita sulatettuna

Täyte:
2dl vispikermaa
200g puolukkaa soseena
150g turkkilainen jogurtti
175g maustamaton tuorejuusto
4 liivatetta (käytän tukusta saatavia, kaupan liivatteita voi laittaa 5)
sokeria
vaniljasokeria

Kiille:
0,5dl puolukkasosetta
0,5dl vettä
1 liivatelehti
sokeria

Vuoraa 20cm vuoan pohja leivinpaperilla. Laita vuoan reunoille reunakalvo. Ellei ole reunakalvoa, voi reunat suihkuttaa vuokaspraylla tai voidella vaikkapa öljyllä niin reuna lähtee kauniisti irti.

Hienonna keksit ja lisää sulanut voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita jogurtti, puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada seos tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Valmista kiille.
Laita liivatteet pehmenemään.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon.
Lisää puolukkasose ja sokeria makusi mukaan.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla :-)


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)