PIHLAJANMARJAHYYTELÖKAKKU
Pohja:
100g kaurakeksejä
30g voita
Täyte:
2dl vispikermaa
150g tuorejuustoa
350g turkkilaista maustamatonta jogurttia
2-2,5dl pihlajanmarjahilloa
2tl vaniljasokeria
¾-1dl sokeria
6 liivatelehteä
Pinnalle:
Suklaaspray
Pihlajanmarjaterttu
Suihkuta 18cm reunavuoan reunat vuokaspraylla niin kakku
irtoaa paremmin. Laita reunavuoka tasaiselle alustalle esim. leikkulaudan
päälle. Tai vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja suihkuta reunat.
Hienonna keksit. Sekoita voisula joukkoon. Taputtele
keksimuru reunavuoan pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, turkkilainen jogurtti,
pihlajanmarjahillo ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet
veteen. Kaada seos tuorejuusto-jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita viimeiseksi kermavaahto seokseen.
Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä.
Mikäli haluat laittaa kakun päälle suklaaspraytä, laita
kakku yöksi pakastimeen ja suihkuta spray jäisen kakun päälle.
Anna kakun sulaa rauhassa ja irrota reunat.
Pihlajanmarjahillo
600g pihlajanmarjoja
2dl vettä
400g omenia
500g hillosokeria
1tl jauhettua vaniljaa
Puhdista marjat ja lohko omenat. Keitä niitä pienessä
vesimäärässä 20-30min. Soseuta. Lisää hillosokeri, vesi ja vaniljajauhe. Keitä
10min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)