tiistai 10. lokakuuta 2017

Pihlajanmarjahyytelökakut

Pihlajanmarjasta saa ihania hyytelökakkuja <3 Olen ihastunut tuohon suklaasprayhin, sen kanssa saa näyttäviä kakkuja. Kuvassa on neljä noin 10hengen kakkua.



PIHLAJANMARJAHYYTELÖKAKKU

Pohja:
100g kaurakeksejä
30g voita

Täyte:
2dl vispikermaa
150g tuorejuustoa
350g turkkilaista maustamatonta jogurttia
2-2,5dl pihlajanmarjahilloa
2tl vaniljasokeria
¾-1dl sokeria
6 liivatelehteä

Pinnalle:
Suklaaspray
Pihlajanmarjaterttu

Suihkuta 18cm reunavuoan reunat vuokaspraylla niin kakku irtoaa paremmin. Laita reunavuoka tasaiselle alustalle esim. leikkulaudan päälle. Tai vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja suihkuta reunat.
Hienonna keksit. Sekoita voisula joukkoon. Taputtele keksimuru reunavuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, turkkilainen jogurtti, pihlajanmarjahillo ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet veteen. Kaada seos tuorejuusto-jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita viimeiseksi kermavaahto seokseen.
Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä.

Mikäli haluat laittaa kakun päälle suklaaspraytä, laita kakku yöksi pakastimeen ja suihkuta spray jäisen kakun päälle.

Anna kakun sulaa rauhassa ja irrota reunat.

Pihlajanmarjahillo

600g pihlajanmarjoja
2dl vettä
400g omenia
500g hillosokeria
1tl jauhettua vaniljaa


Puhdista marjat ja lohko omenat. Keitä niitä pienessä vesimäärässä 20-30min. Soseuta. Lisää hillosokeri, vesi ja vaniljajauhe. Keitä 10min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)