maanantai 23. lokakuuta 2017

Macaronsit halloweeniin

Nämä ovat sellaisia pieniä pirulaisia jotka onnistuu tai ei onnistu. Ainekset on punnittava tosi tarkkaan ja myös ajoituksen on oltava tarkka. Nämä oranssit macaronsit onnistuivat yli odotusten. Lakritsitäyte on taivaallista välissä ja sopivat hyvin halloweenteemaan.

Pohjat:

Sokeri 250g
Vesi 80g

Kananmunanvalkuainen (a)95g

Mantelijauhe (meira) 250g
Tomusokeri 250g

Kananmunan valkuainen (b) 80g

Punnitse raaka-aineet. Hienonna tomusokeri ja mantelijauhe koneen leikkuuterällä hienoksi.

Laita valkuainen a 95g valmiiksi kulhoon.

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna kunnes se saavuttaa 105 asteen. Laita valkuainen vatkautumaan. Jatka keittämistä kunnes sokeriseos on 118-119 astetta. Älä sekoita äläkä heiluta kattilaa keittämisen aikana.

Kaada kuuma sokeriseos vatkautuneen marengin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Varo ettei sokeriseos osu vispilään tai kulhon reunoille. Anna koneen käydä 5min. jolloin marenki jäähtyy.

Sekoita valkuainen b 80g ja manteli-tomusokeriseos sekä väriaine sekaisin. Sekoita seosta voimakkaasti lastalla käsin.

Lisää vatkattu marenkiseos kahdessa erässä joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Pursota pellille kekoja.
Kopauta kovin 3-4kertaa niin että päästät pellin ylhäältä noin 10cm päästä alas.

Anna kuivahtaa 15-30min.

Paista 150 asteessa 10min. käännä pelti ja paista vielä 5min.

Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)