torstai 19. lokakuuta 2017

Hampurilaiset

Syksyn ja talven parhaita puolia on se kun voi laittaa pulled porkin muhimaan leivinuuniin ♡
Lopun lihan voi käyttää vaikka hampurilaisiin.
Coleslaw on herkkua itsetehtyjen hamppareiden välissä. Kaali unohtui kauppaan enkä sitä varten enää jaksanut lähteä hakemaan. Kokeilin tehdä porkkanacoleslawia johon laitoin porkkanaa ja omenaa. Voi että kun se olikin hyvää, taidan jatkossakin tehdä tätä versiota 😊

Laitan ohjeen tähän. Kotiväelle tehdessä ei juurikaan tule mausteita mittailtua ja ne on myös hieman makuasioita. Laita siis mausteita makusi mukaan 😊

4-5 pientä porkkanaa
1 omena (jos on iso omena, puolikas riittää)
n. 2rkl majoneesia
noin puoli prk kermaviiliä (oli hieman vähemmän)
Mustapippuria 4-5 kierrosta myllystä
Suolaa pari kierrosta myllystä
Sokeria ripaus
Sinappia pieni loraus, ehkä pari tl
Omenaviinietikka pieni loraus, ehkä tl

Raasta porkkanat ja omena. Lisää muut ainekset joukkoon ja anna maustua hetki kylmässä.



Sämpylät

5dl vettä
50g hiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
2dl kaurahiutaleita
10-12dl vehnäjauhoja
0.5dl öljyä

Voiteluun:
Laktoositon maito

Pinnalle:
Auringonkukan siemeniä / seesamin siemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää muut aineet, suola vasta viimeisenä.
Vaivaa taikinaa 10min.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi
Leivo taikinasta sämpylöitä. 
Anna kohota.
Voitele maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä.
Paista 225 asteessa 10-12min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)