tiistai 24. lokakuuta 2017

Kurpitsasämpylät

4dl vettä
50g hiivaa
2rkl siirappi
2tl suolaa
400g kurpitsaa
8dl + 3dl sämpyläjauhoja
3dl vehnäjauhoja
0.5dl rypsiöljyä

Voiteluun:
Munaa / lakt.maito

Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

Kuutioi kurpitsa ja keitä kypsäksi. Soseuta.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja kurpitsakuutiot.

Alusta sämpyläjauhot ja öljy taikinaan. Lisäsin myös vehnäjauhoja kun jäi hieman löysäksi.
Anna taikinan kohota noin tunti.

Pyörittele taikinasta sämpylöitä. Kohota.
Voitele maidolla tai kananmunalla. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Paista 225 asteessa noin 12min.

Ohje: Maku 4/2007

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)