maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tuulomaan tortut kinuskisydämellä

Minulla oli Dr.Oetkerin muffinitäyte toffeeta. Mietn mihin sen laittaisin. Käytin ne tuulomaan torttuihin, kun pohja oli tullut uunista. Aika onnistunut muuten, mutta tästä tuli oikea sokeripommi. Muutenkin torttu on makea ja nyt se sai vielä lisää makeutta =) Tein tortun gluteenittomana ja korvasin vehnäjauhot Provenan gluteenittomalla kauraisella jauhoseoksella, mutta yhtä hyvin käy kaikki muutkin gluteenittomat jauhoseokset.


Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
200g voita / margariinia sulana
2dl maitoa
5dl kaurainen jauhoseos gluteeniton
2rkl vaniljasokeria
1rkl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Lisää munavaahdon joukkoon voi sulana sekä maito
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
Levitä taikina uunipellille tai pieniin vuokiin

Paista 175 asteessa noin 12-15min. Mikäli laitat syvempään vuokaan, vaatii vielä pidemmän paistoajan.

Täyte:
muffinitäyte kinuski

Pursota muffinitäytettä kypsään lämpimään piirakkapohjaan. Riittää yhteen riviin, mutta minä laitoin kahteen. 

Täyte pursotettuna. Puolet vähemmän riittää =)


Kuorrutus:
50g voita
2rkl kaakaojauhetta
0,5dl kuumaa kahvia
2tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria

Sulata voi. Lisää kahvi, kaakao ja vaniljasokeri.
Lisää tomusokeria  niin paljon, että saat tasaisen paksuhkon seoksen.
Levitä piirakan pinnalle.

Koristele haluamallasi tavalla.

Paahdettu valkosuklaa - vaahtokarkki

Toffeepalat

Suklaa strösseli

Suklaa strösseli-kinuskipalat-vaahtokarkki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)