HUOM!
Nyhtökauraa ei suositella keliakiaa sairastavalle, koska nyhtökauran puhtautta ei voida taata!
Pohja:
Tulee kaksi suorakaidevuokaa
3dl grovmix kuitupitoinen jauhoseos (Semper)
1dl perunahiutaleita
1dl tattarihiutaleita
2tl leivinjauhetta
150g kasvipohjaista margariinia
1dl vegaani juustomuru
0,5dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi pehmeä rasva joukkoon.
Lisää juustomuru ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Voitele vuoat kasvipohjaisella margariinilla.
Taputtele kahteen suorakaidevuokaan pohjalle ja reunoille.
Täyte: 1 vuokaan
1pkt (400g) nyhtökauraa maustamaton
1/2 iso punasipuli
mustapippuria myllystä
Ripottele nyhtökaura vuoan pohjalle.
Lisää pinnalle viipaloidut punasipulit.
Ripottele pinnalle mustapippuria.
Valmista tuorejuusto-kermaseos:
255g (1pkt) creamy sheese chives - tuorejuusto (kermainen ruohosipuli)
2dl kaurakerma chili
100g vegaanin pizzamuru
1/4tl suolaa (voi jättää halutessaan pois)
(2tl noegg-kananmunankorvike / 4rkl soijajauhoa)
Sekoita creamy sheese ja kerma sähkövatkaimella tasaiseksi.
(Lisää halutessasi noegg/soijajauho ja vatkaa tasaiseksi)
Lisää joukkoon vegaani raaste ja halutessasi suola.
(Maidottomat juustot ovat aika suolaisia).
Lisää seos vuokaan.
Paista 200 asteessa 30-35min.
Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat reunat. Täyte on löysähkö.
Tässä hieman jäähtynyt piirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)