Piirakka ennen uunia |
Kypsä piirakka |
Pikainen raparperipiirakka
3dl sokeria
3dl maitoa
1,5dl juoksevaa margariinia
6dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl kardemummaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
noin 6dl raparperia paloiteltuna
pinnalle sokeria ja kanelia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun halkaisijaltaan noin 27cm vuokaan.
Itse käytin 30cm vuokaa.
Ripottele pinnalle raparperit sekä raparperien päälle sokeria ja kanelia.
Paista 200 asteessa 30-40min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Vaniljakastike
2dl vispikermaa
2 kananmunan keltuaista
4dl maitoa
0,5dl sokeria
2rkl maissitärkkelystä
1tl vaniljajauhetta
1tl vaniljasokeria
Sekoita kerma ja keltuaiset
Kuumenna maito, sokeri ja maissitärkkelys koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
Lisää kerma-keltuaissekoitus kuumaan kastikkeeseen.
Mausta vaniljajauheella ja vaniljasokerilla.
Jäähdytä.
Jäähdytä.
Huom! Kastike on löysähköä, jos haluat paksumman, lisää maissitärkkelystä 0,5-1rkl enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)