Alkuperäinen ohje on Valion lämpimäiset keittokirjasta, ja ohjetta muokkaan myös tarpeen tullen :)
300g margariinia
1l vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2prk kermaviiliä
Sekoita pehmeään margariiniin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa kelmun alla.
Täyte:
noin 1,5kg kaalia
2 isoa sipulia (käytin sipulikuutioita pakastimesta yhden pussin)
3 porkkanaa
voita
120g smetanaa (käytin valkosipulituorejuustoa vajaan purkin)
1 lihaliemikuutio
2 valkosipulin kynttä (tätä en tällä kertaa laittanut)
0,5dl siirappia
1rkl meiramia
1,5tl suolaa
Voiteluun kananmunaa
Hienonna kaalit ja sipulit. Raasta porkkanat.
Ruskista kasvikset kevyesti voissa. Lisää loput aineet.
Hauduta kunnes kaali on pehmeää.
Tarkista maku.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli uunipannun kokoiseksi levyksi.
Kaada täyte taikinan päälle.
Kauli taikinan toinen puolisko myös uunipannun kokoiseksi (saa olla hieman reilumpi) ja asettele täytteen päälle. Vähän voi reunoista asetella toisen taikinan alle niin ei täyte pursuile.
Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla.
Paista 200ºC:ssa noin 30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)