sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sitruunainen vadelma-valkosuklaajuustokakku

Sain viimeisessä sly-parini paketissa tämän juustokakun ohjeen. Kakun valmistuksessa kävi kuitenkin jotain. Kakku tuli hyvin tummaksi ja vähän lässähti. Käytin pakastevadelmia ja niistä tuli kosteutta aika paljon kakkuun...oiskohan vaikuttanut? Ihan kuin täyte olisi herottunut.

Pohja:
175g kaurakeksejä
50g voita sulatettuna

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
300g ranskankermaa
200g sitruuna-valkosuklaata
200g vadelmia

Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi.
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle.

Sulata sitruuna-valkosuklaa.
Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on sileää. Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma sekä sulatettu suklaa. 
Kääntele lopuksi täytteeseen vadelmat.
Lusikoi täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista kakkua 160 asteessa keskitasolla noin kahden tunnin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt. 

Jäähdytä kakku kokonaan ja anna sen tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)