lauantai 19. tammikuuta 2013

Tuoretta pullaa

Tammikuun sly-teemana oli tuoretta pullaa - lämmintä leipää.
Leivoin tänään monennäköistä pullaa sly-parini lähettämästä paketista. Tein litran pullataikinan saamallani ohjeella. Pullien täytteeksi parini vinkeillä laitoin sitruunarahkaa, tropic-hedelmäsekoitusta, voi-kaneli-sokerisekoitusta sekä pitkoa.

Oma suosikki oli sitruunarahkalla täytetyt pullat. Tropic-hedelmäsekoitus oli myöskin hieman erilainen täytevaihtoehto. Jos pitää "sattumista" pullassa, kannattaa kokeilla. Kanelipulliin laitoin voita ja ripottelin kaulitulle levylle sokeria, kanelia ja aitoa vaniljasokeria.

Täytteenä sitruunarahka

Täytteenä tropic-hedelmäsekoitus

Täytteenä voi, sokeri, kaneli ja aito vaniljasokeri

Pitkoa

5-vuotiaan tekemät pullat



Helsingin suosituin korvapuusti

0,5l maitoa
50g hiivaa
1,5rkl kardemummaa
1tl suolaa
1 kananmuna
2dl sokeria
150g voita tai margariinia
13-14dl vehnäjauhoja

Päälle:
kananmunaa
raesokeria tai sokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää nesteeseen muna, sokeri ja mausteet.

2. Lisää jauhoja joukkoon rivakasti vaivaten. Lisää alustuksen loppuvaiheessa joukkoon pehmeä rasva. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa.

3. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli toinen suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle pehmeää rasvaa sekä runsaasti kanelia ja sokeria. Kääri levy rullalle. Leikkaa vinottain noin 16 korvapuustiksi.

5. Kauli myös loput taikinasta levyksi. Levitä pintaan sitruunarahka ja ripottele päälle rusinat. Kääri rullalle, leikkaa noin 16 palaksi.

6. Kohota leivonnaiset leivinpaperin päällä pellillä. Voitele munalla, ripottele päälle halutessasi raesokeria. Paista kohonneita pullia 225 asteessa 10-15min.

4 kommenttia:

  1. Voi miten hauskaa - teitpä pullat poikineen !

    Näistä ehdottomasti valikoisin nyt juuri päiväkahvin kaveriksi
    nuo 5-vuotiaan tekemät hienosti paistuneet pullat ! Ü

    VastaaPoista
  2. Herkun näköistä! Rahkapullaa ei kovin tule tehtyä, mutta nyt kun "muistuti" voisi ensikerralla tehdä myös niitä. Itsellänikin tulee tehtyä leipoessa kunnon satsi. Saa hyvin pakkaseen vierasvaraksi :)

    VastaaPoista
  3. Oi, mikä määrä siellä on ahkeroitu. Nuo rahkapullat näyttävät niin ihanan pehmeiltä...

    VastaaPoista
  4. Ompas siinä pullaa kerrakseen =) pitääkin ottaa illalla pakkasesta muutama ja syödä omia kun alkoi heti tekeen mieli pullaa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)