maanantai 14. tammikuuta 2019

Runebergin pikkuleipä

Näin vilauksen joulupipareista, jotka oli leivottu Runebergin pikkuleiviksi. Mieleistäni ohjetta en löytänyt, joten tein itselleni sopivan ohjeen. Periaatteessa mikä ohje vain käy aineksia muuttamalla. Lopputulos oli aivan Runebergin tortun makuinen ja itse pidin näiden mausta. Karvasmanteliaromin määrää säätelemällä, löydät oman makusi. Kokeilin tehdä kahta erilaista. Pienemmissä on hillo välissä ja isompi on yksittäinen. Taikinaan voi halutessaan lisätä vaniljasokeria ja kardemummaa. Itse halusin kuitenkin tehdä niitä ilman.


Täytetty Runebergin pikkuleipä

RUNEBERGIN PIKKULEIVÄT

125g oivariini
1dl fariinisokeri
0,5dl sokeri
1 kananmuna
1dl mantelijauhe
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl karvasmanteliaromia

Väliin:
Vadelmamarmeladi

Pinnalla:
Vadelmamarmeladi
pomada (tomusokeri + vesi)

Vaahdota oivariini ja sokerit.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää viimeisenä karvasmanteliaromi.

Laita taikinaan kylmään pariksi tunniksi.

Kaaviloi taikina, ota muotilla kuvioita. Näistä voi tehdä vaikka pyöreitäkin. 

Paista 180 asteessa noin 6min.

Anna jäähtyä. Täytä halutessasi vadelmahillolla.
Pursota päällimäiseen keksiin vadelmahillosilmä. 
Sekoita tomusokeri ja tilkka vettä, niin että saat sopivan paksuisen seoksen. Pursota rinkula hillon ympärille.

Yksittäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)