keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Runebergin macaronit

Vuoden takaisessa menu-lehdessä oli Runebergin macaronien ohje. Ohje tuli nyt vastaan, joten pitihän niitä kokeilla. Laitoin vadelmahillon tilalle vadelmacurdin. Macaronit ovat hyvin runebergien makuisia. Mikäli haluaa jotain erinlaista, ovat nämäkin hyvä vaihtoehto :-)



Pohjat:
110g mantelijauhetta
200g tomusokeria
90g valkuaisia
30g sokeria
1/4tl karvasmanteliaromia

Täyte:
Vadelmacurd
Pomada: tomusokeri ja vesi

Paahda mantelijauhe varovasti vaaleanruskeaksi. (Itse olin aika varovainen)
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Jauha teholeikkurissa vielä tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää karvasmanteliöljy ja tomusokeri-mantelijauheseos. Sekoita varovasti käännellen massaan kunnes seos on tasaista. Kun pinta tasoittuu 10sekunnissa, taikina on sopivaa.

Pursota pellille leivinpaperin päälle ympyröitä. Itse käytän macaronmattoa. 

Kopauta peltiä 3-4kertaa pöytään. Itse pudotan pellin noin 10cm korkeudelta muutaman kerran.

Anna pohjien kuorettua noin tunti. 

Paista 150asteessa noin 15min. kunnes jalka on kiinnittynyt.

Anna jäähtyä ja irroita pelliltä.

Vadelmacurd:
n.1dl paseerattua vadelmaa
0,75dl sokeria
2-3 keltuaista
50g voita

Sekoita kattilassa vadelma, sokeri ja keltuaiset kunnes seos paksuuntuu. 
Lisää voi ja sekoita kunnes voi sulaa. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Sekoita pomada tomusokerista ja vedestä kunnes saat sopivan paksuisen massan.

Pursota pohjien päälle vadelmacurd ja ympärille pomadarengas.


Laita kansi päälle.

Säilytä jääkaapissa.
Parhaimmillaan 1-2pv. päästä täyttämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)