tiistai 18. syyskuuta 2018

Salted tyrni-omenafudge

Bonnelta oli tullut uutuus, joka kuulosti herkulliselta. Tyrni antaa makeaan fudgeen kivan säväyksen ja sormisuola taittaa makeutta kivasti. Tyrnin maku olisi voinut olla omaan makuun vieläkin voimakkaampi, mutta oli kyllä herkkua. Tyrni-omenasoseen voi korvata myös aidolla tyrnisoseella. Aidosta tyrnistä itse soseutettuna antaa voimakkaamman maun.


Salted tyrni-omenafudge

200g sirosokeri
0,7dl kuohukerma
290g valkosuklaa
0,5dl tyrni-omenasose tai soseutettua tyrniä

Pinnalle:
sormisuolaa

Sekoita sokeri ja kerma kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa 115 asteen.
 Paloittele suklaa metallikulhoon ja lisää  tyrnisose joukkoon.
Kaada kuuma kerma-sokeriseos kulhoon suklaan ja tyrnisoseen päälle.
Sekoita sähkövatkaimella / yleiskoneessa kunnes seos kiinteytyy, aikaa menee 5-10min.

Siirrä seos leivinpaperin päälle 20x20cm vuokaan ja ripottele sormisuola päälle.

Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.

Leikkaa paloiksi ja herkuttele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)