torstai 20. syyskuuta 2018

Punajuuripiirakka

Kotigastronomin valikoimiin on tullut kuivattu punajuuri sekä punajuurijauhe. Punajuurijauheen väri on todella kaunis ja pysyy piirakan pinnalla kauniina. Ja on aito luonnontuote.
Kuivattu punajuuri on näppärä tuote ilman sottaavaa punajuurien kuorimista ja raastamista. Maku on myös hyvä, eikä yhtään kitkerä. Pinnalle ripottelin punajuurijauhetta.


Pohja:
2dl kuivattua punajuurta
2dl vettä

Sekoita punajuuri ja vesi. Anna turvota.

4 kananmunaa
2dl fariinisokeria
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl juokseva margariini
4dl vehnäjauho
1rkl leivinjauhetta
1tl inkivääriä

Soseuta punajuuriseos.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja inkivääri.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Lisää joukkoon punajuuri, margariini ja jauhoseos.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20-25min.

Kuorrutus:
50g voita
200g sulatejuustoa (levittyvä koskenlaskija)
4dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Sulata voi ja sulatejuusto miedolla lämmöllä. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen piirakan pinnalle. Anna kuorrutuksen jäähtyä ja leikkaa paloiksi.



Pinnalle:
Ripottele pinnalle punajuurijauhetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)