tiistai 19. syyskuuta 2017

Kananmunaton punajuurikakku

Sain Kespron messuilta näytteeksi Bonnen punajuurisoseen. Päätin siitä kokeilla porkkanakakun ohjeella kakkua Confetin uutuusvuokaan. Kauppoihin on tullut myös uusi Vegg-kananmunankorvike.
Rohkeasti kokeilin ohjeeseen myös tätä kananmunien tilalla.
Taikina on aika raskas eikä ohje ollut tähän kokeiluun ihan paras, mutta toimii kyllä. Ihan samaa kuohkeutta ei tullut, mutta maku oli hyvä :-)
Mikäli tarvitset myös gluteenittoman ja maidottoman version, korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Täytteen saa maidottomaksi käyttämällä sulatejuuston tilalle maidotonta tuorejuuston tapaista påmackan kaurapohjaista levitettä ja rahkan tilalla oatlyn fraichea.


Pohja:
4dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
1tl kanelia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
4-5dl punajuurisosetta
1prk vegg-kananmunankorviketta
2dl öljyä

Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon punajuurisose, kananmunankorvike ja öljy.
Suihkuta reunavuoka vuokaspraylla ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa noin 45-60min.

Anna jäähtyä

Täyte ja kuorrutus:
200g sulatejuustoa
250g maitorahkaa
3dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Vatkaa ainekset sekaisin.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. 
Laita kuorrutusta väleihin ja pinnalle.

Hieman pohja on raskas ja painaa täytettä. Halutessaan voi täytteeseen laittaa esim. 1-2 liivatelehteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)