Taikina 15kpl leipiä:
3dl maitoa, laktoositon
50g hiivaa
100g margariinia
1tl suolaa
600g rouheista sämpyläjauhoa
1,5dl emmental-juusto
1,5rkl oregano
Täyte:
Chorizo-makkara 250g
Emmental juustoraaste noin rkl/ leipä
Pinnalle:
Voiteluun maitoa
Emmental juustoraaste
Oregano
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, oregano ja juustoraaste. Lisää sämpyläjauhoja vähitellen vaivaten. Kun olet lisännyt reilut puolet jauhoista, lisää margariini. Lisää jauhoja sen verran että saat pehmeän taikinan.
Kohota taikina.
Vaivaa kohonnut taikina. Pyörittele pyöreiksi sämpylöiksi. Taputtele sämpylät litteiksi. Laita jokaisen sämpylän keskelle chorizomakkaran pala ja juustoraastetta. Nosta reunat ylös ja nipistä yhteen. Laita pellille saumaosa alaspäin. Anna kohota.
Voitele kohonneet sämpylät maidolla. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja oreganoa.
Paista 200 asteessa 10-15min.
Näyttääpä hyviltä :P
VastaaPoista