lauantai 16. syyskuuta 2017

Chorizo-juusto-oreganoleivät

Leivontafoorumilla on syyskuun haasteena uutisleivät. Ajattelin että kokeilen chorizo-makkaraa leivän täytteeksi. Chorizo-makkara antoi ihanaa mausteisuutta leipään.



Taikina 15kpl leipiä:
3dl maitoa, laktoositon
50g hiivaa
100g margariinia
1tl suolaa
600g rouheista sämpyläjauhoa
1,5dl emmental-juusto
1,5rkl oregano

Täyte:
Chorizo-makkara 250g
Emmental juustoraaste noin rkl/ leipä

Pinnalle:
Voiteluun maitoa
Emmental juustoraaste
Oregano



Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, oregano ja juustoraaste. Lisää sämpyläjauhoja vähitellen vaivaten. Kun olet lisännyt reilut puolet jauhoista, lisää margariini. Lisää jauhoja sen verran että saat pehmeän taikinan.
Kohota taikina.
Vaivaa kohonnut taikina. Pyörittele pyöreiksi sämpylöiksi. Taputtele sämpylät litteiksi. Laita jokaisen sämpylän keskelle chorizomakkaran pala ja juustoraastetta. Nosta reunat ylös ja nipistä yhteen. Laita pellille saumaosa alaspäin. Anna kohota.
Voitele kohonneet sämpylät maidolla. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja oreganoa.

Paista 200 asteessa 10-15min.




1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)