2,5dl maitoa
1/2tl suolaa
1rkl sokeria
25g hiivaa
1 porkkana
5,5-6dl sämpyläjauhoja
1/2dl juokseva margariini
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan. Lisää jauhot ja oivariini.
Alusta taikina. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota.
Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan.
Leivo paloista pienehköjä pyöreitä sämpylöitä. Kohota hyvin.
Tee kohonneiden sämpylöiden keskelle jauhotetuilla sormilla reikä. Venytä se isommaksi niin että sämpylän keskelle muodostuu n. 3cm reikä. Laita takaisin pellille.
Paista uunin keskiosassa 225asteessa n. 12min.
Huom! Taikina on vähäsuolainen. Halutessasi voit käyttää suolaa 1tl.
Näyttää herkullisilta =)
VastaaPoistaResepti, jota on kokeiltava, näyttävät hyviltä. Anne(npuuhat)
VastaaPoista