keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Toukokuun paketista tehtyä

Sain toukokuun paketissa pariltani suklaan sulatuslaitteen. Ohjeita ei paketissa ollut, mutta olen halunnut kokeilla raparperihyytelökakkua.
Ihan sinuiksi en ensimmäisellä kerralla laitteen kanssa ollut. Suklaa kesti aika kauan sulaa, mutta ei myöskään tullut niin kuumaksi kuin mikrossa.


Hyytelökakussa on täytteenä kermaa, valkosuklaa-limerahkaa, valkosuklaata sulatettuna, raparperia ja sokeria sekä liivatteita. Kiille raparperin keitinlientä ja liivatetta. Lisäsin valmiiseen seokseen vielä sokeria ja vaniljasokeria. Raparperi ei ilmeisesti tykännyt vaniljasokerista, koska seos alkoi juoksettumaan. Laitoin sen äkkiä jääkaappiin hyytymään ja kyllä se hyytyi ja oli hyvän makuista, rakenne vaan oli vähän tinttaa.... Kokeilen joskus myöhemmin uudestaan ja laitan sitten ohjetta. Aivan ihana vaikka juhannukseksi :)


Sain pariltani myös krassin siemeniä, jotka laitoin silloin heti ruukkuun kasvamaan. Pikkasen sieltä jo pilkistää :)


4 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen kakku =) ihania pieniä krssin alkuja =)

  VastaaPoista
 2. Anteeksi, jäi nuo ohjeet :/ Ajattelin, jos noita suklaita erilaisia sillä sulattelisi ;)
  Mutta Seuraavaan pakettiin koitan kerätä joitain mukavia reseptejä! Itsellä vielä odottaa muutamat siemenpussit istutusta...On sen verran projekteja ;D
  Mukavavia toukokuun viimeisiä päiviä!

  T: Sly:si

  VastaaPoista
 3. Maistuvan kakun, jälleen kerran teit !

  Hetken mietin, että laitoinko siemeniä suklaaseen, no ei varsinkaan :D

  Terv. nami-hiiri

  VastaaPoista
 4. Hyvännäköinen kakku! Tuollaista hyydytettyä raparperikakkua pitäisikin nyt kokeilla, kun on "raparperiaika" meneillään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)