perjantai 10. toukokuuta 2013

Lusikkaleivät

Lusikkaleipiä kokeilin kahdella eri Valion ohjeella. Ensimmäinen satsi tuli hieman tummaksi, joten tein toisen satsin eri ohjeella. Lopputulos oli aika sama. Valion sivuilta tänä päivänäkin löytyvä ohje oli leivontaominaisuuksiltaan parempi.



Lusikkaleivät 
(Valion tervetuloa juhlaan - kirja vuodelta 1991)

250g voita
2,5dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja

Täyte:
Vadelmahilloa

Pinnalle: tomusokeria

Sulata voi pannulla ja anna ruskistua hiljalleen kauniin ruskeaksi.
Kaada kulhoon ja lisää sokeri.
Pane kulho kylmään veteen ja sekoita kunnes seos jäähtyy.
Lisää vanilliinisokeri ja leivinjauhe-vehnäjauhoseos.
Muotoile taikinasta teelusikan pesässä soikeita kakkuja.

Paista 175 asteessa noin 12min.

Levitä jäähtyneelle lusikkaleivälle hilloa ja paina toinen päälle.
Siivilöi pinnalle tomusokeria

(Aika hauskaa, että ohjeessa mainitaan tomusokeri ja ohjeessa käsketään siivilöimään tomusokeria, mutta kuvassa lusikkaleivät on sokeroitu tavallisella sokerilla ;)  )

Täältä löytyy Valion sivuilta lusikkaleipien ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)