tiistai 13. marraskuuta 2012

Munaton rooibos-appelsiinikakku

Pullahiiren kirjassa oli munattoman kakun ohje. Kakku oli nopea ja helppo tehdä. Täytteeksi halusin kokeilla rooibosteestä tehtyä appelsiinimoussea. Kakkutaikinaan tuli kondensoitua maitoa. Mahtaako se aiheuttaa sen, että kakusta tulee aika tumma. Kirjan sivulta kun katsoin kuvaa, luulin taikinaan tulevan kaakaojauhetta, joten yllätyin kun sitä ei ohjeesta löytynytkään ;) 


Kakkupohja:
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1prk (397g) kondensoitua maitoa
100g voita sulatettuna
1 3/4dl vettä tai maitoa
2tl vaniljasokeria

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe sekä sooda kunnolla sekaisin.
Lisää joukkoon kondensoitu maito, sulatettu voi, vesi/maito ja vaniljasokeri.
Sekoita sähkövatkaimella nopeasti sekaisin niin, ettei taikinassa ole jauhopaakkuja.
Kaada taikina voideltuun noin 20-24cm vuokaan.
Paista 150 asteessa 55-60 min.

Appelsiinimousse:
3dl vahvaa rooibos appelsiiniteetä
1dl vanilliinikreemijauhetta
1-2tl sitruunajauhetta
2,5dl flora vispi

Kostutus:
Appelsiinimehu

Koristelu:
Suklaaströsseli

Valmista tee, jäähdytä vähän. Lisää kreemijauhe joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto tee-kreemiseokseen.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta molempien kerrosten sisäpuolet appelsiinimehulla.
Laita puolet täytteestä kakun väliin ja puolet kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli ihan parasta! terkuin Henna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna, se oli tänään vieläkin parempaa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)